За витамините и минералите

Витамин A – важен за доброто зрение, за здрави зъби, кости, коса, кожа, нокти; подпомага правилното функциониране на имунната система.

Витамин B1 – поддържа здравето на нервната и сърдечно-съдовата система.

Витамин B2 – подпомага мозъчните функции и умственото представяне; допринася за правилното структуриране на еритроцитите; необходим за поддържане на здрави зъби, кости, коса, кожа и нокти.

Витамин B3 – подпомага здравето на костите, мускулите, мозъка и контрола на липидния профил в кръвта (холестерол и триглицериди).

Витамин B5 – необходим за правилната обмяна на веществата; подпомага за освобождаване на енергията от мазнините, въглехидратите и протеините в тялото.

Витамин B6 – оказва положителен ефект върху настроението, особено при жените; подпомага хормоналното здраве; участва в синтеза на хемоглобина и образуването на червените кръвни клетки (еритроцитите).

Витамин B9 – има благоприятен ефект по време на бременност; подпомага клетъчния растеж.

Витамин B12 – необходим за образуването на еритроцитите; подпомага здравословното състояние на сърцето и нервната система.

Витамин C – силен антиоксидант, с положително влияние върху имунната система; необходим за синтеза на колаген; поддържа здрави венци и кожа.

Витамин D3 – задължителен за усвояването на калция в стомашно-чревния тракт и за поддържане физиологичния баланс на калциевите йони в организма; необходим за правилното функциониране на щитовидната жлеза.

Витамин E – антиоксидант, който предпазва клетките в тялото; необходим за поддържане на здрава кожа и нокти; неутрализира свободните радикали и подпомага доброто здравословно състояние на сърцето.

Биотин– важен за растежа на косата и образуването на космения фоликул; поддържа здравината на ноктите; препоръчва се в случаи на изтощение и умора, или за по-бързо възстановяване на организма.

Витамин K – необходим за изграждането и поддържане на костната структура; важен елемент в процесите на кръвосъсирване.

Манган – регулира нервната проводимост; необходим за изграждането на здрави и силни кости.

Мед – подпомага правилното функциониране на имунната система; важен за косата, ноктите и образуването на съеди нителна тъкан; необходим за пигментацията на кожата и ко сата.

Селен – подпомага мозъчните функции; необходим за пра вилното функциониране на сърдечно-съдовата и имунната система; оказва положително влияние върху плодовитостта и за поддържане здравословното състояние на простатата при мъжете.

Калций – подпомага поддържането на нормално кръвно на лягане; важен за изграждане на здрави кости и зъби; допри нася за контрола на телесното тегло.

Желязо – необходим за синтеза на хемоглобина и образува нето на еритроцитите; важен за правилното функциониране на имунната система.

Цинк – подпомага функциите на имунната система, синтеза на антитела; участва в антиоксидантната защита на клетките.

Магнезий – участва в структурата на костите и зъбите; важен за образуването на енергия в тялото; необходим за функцио нирането на мускулите и нервната система.

Йод – играе важна роля при умственото представяне; участва в енергийната обмяна на веществата; подпомага зрителната функция и овлажняването на очите.